Ne propustite!

Izbor najnovijih priča i saveta za bezbrižnu svakodnevicu.

Sve ce biti u Redu | Triglav.rs

Test: Koji pas je pravi pas za mene?

Pomažemo vam da odaberete pravu rasu psa na osnovu vašeg životnog stila.

Bernadinac ili bernski planinski pas? Mops ili pudla? Zlatni retriver ili labrador? Odlučujete se da kupite psa? Uz pomoć stručnjaka pripremili smo test koji će vam pomoći da odredite koja vam rasa odgovara, vodeći računa koliko aktivno provodite slobodno vreme i koliko biste bili spremni da se posvetite psu.

Mnogo je istraživanja sprovedeno o uticaju posedovanja psa i interakciji sa psom na ljudsko psihološko zdravlje i funkcionisanje. U ovim istraživanjima česte interakcije sa psom, bilo kroz vlasništvo ili kroz dugoročno druženje, povezane su sa pozitivnim psihološkim ishodima tokom životnog veka.

Polazeći od vaših odgovora u testu predstavili smo rase koje bi bile među najpogodnijima za vaš životni stil.U testu se nismo fokusirali na izgled, jer on ne bi trebalo da igra važnu ulogu u odabiru rase. Živećete sa karakterom psa, a ne njegovim izgledom.

Svakako pre kupovine saznajte više o pojedinačnoj rasi, a pre dolaska novog člana porodice steknite znanja o  uzgoju, smeštaju, nezi i ishrani, ali i o osnovama vaspitanja.

Izvor: Vse bo v redu.

TEST BANNER

Ne propustite!

Izbor najnovijih priča i saveta za bezbrižnu svakodnevicu.

Prijava na newsletter