Ne propustite!

Izbor najnovijih priča i saveta za bezbrižnu svakodnevicu.

Sve ce biti u Redu | Triglav.rs

Fatalno prstenje

Sve počinje s prstenom, bilo da je verenički ili burma. Bez njega ne možete do oltara ili matičara. Ali ako burmu izgubite, može doći do glavobolje. Pogledajte savete kako da bez burme ne ostanete.

Prsten zauvek

Dan venčanja trebalo bi da bude jedan od najlepših u životu. Savršena venčanica, ceremonija i svadbena zabava su jedinstveni i stoga ostaju u sećanju za ceo život. Ali sve je to prolazno. Venčanicu ćete vratiti u salon, tortu pojesti sa svojim svatovima i otplesati prvi supružnički ples. Na kraju, ostaju vam samo muž i burma.

Gubitak prstena

Ah, odmori i praznici… Kaže se da su plaže najčešće mesto gde se prstenje gubi. Ako izgubite burmu, možete pozajmiti detektor metala, a možda će vam i neko u traženju priskočiti u pomoć, ali velika je verovatnoća da ćete morati da se pomirite s činjenicom da je pesak zauvek progutao simbol vašeg venčanja od plemenitog metala. Za ovakav slučaj, dobro je ostati u kontaktu sa zlatarom, jer on može naručiti ili napraviti burmu što je moguće sličniju originalu. Neće biti isto, ali će biti lepa uspomena na vaše zajedničko putovanje. Tipičan primer sreće u nesreći!

Čuvanje

Pre dana venčanja, naravno, pametno je držati burme na sigurnom mestu u kući, a ako to nije moguće, uz sebe. Nakon razmene prstenja na dan venčanja, vaša ruka je najsigurnije i jedino mesto na kojem treba da nosite burmu. Na domalom prstu, da budemo precizni. Koja je svrha burme ako je ne nosite? Čak ni zlatari ne prave burme da bi čamile u fioci i skupljale prašinu. Nosite je ponosno!

Različite profesije, različite navike

Ipak, neke profesije jednostavno ne dozvoljavaju da venčani prsten stalno ukrašava vašu ruku. Ako svakodnevno nosite rukavice ili radite bilo kakav posao rukama gde se burma može oštetiti, zlatar preporučuje da je nosite na lančiću. Ostavljanje prstenja na sudoperi, lavabou ili u fioci je krajnje nerazumno, jer se tako brzo može izgubiti, a može da bude i odličan mamac za lopove.

Popravka

Nesreća nikada ne miruje. Ako oštetite ili uništite prsten na ovaj ili onaj način, još uvek možete da odahnete, jer su popravke burme moguće i svako oštećenje se može popraviti. Takođe je moguće dodati neki detalj na burmu tokom važnih životnih trenutaka. Mnogi recimo, odluče da, povodom rođenja deteta, burmi dodaju dragi kamenčić ili da je izgraviraju.

Pazite na burmu

Ne smemo zaboraviti da je burma najvredniji nakit, tako da je dobro znati da je osigurana od provale i krađe u vašem domu (opciono, uz osiguranje kuće i stana). Ako je vaša burma vrednija od granice pokrića rizika od provale i krađe navedenog u polisi vašeg osiguranja domaćinstva, razmislite o povećanju pokrića. U svakom slučaju, pripazite na svoju dragocenost. Ukoliko putujete u manje sigurne predele, vredi ostaviti burmu kod kuće na bezbednom mestu.

Ali kad ste kod kuće nosite burmu, jer će vas svaki pogled na nju podsećati na vaš prelepi dan venčanja.

TEST BANNER

Ne propustite!

Izbor najnovijih priča i saveta za bezbrižnu svakodnevicu.

Prijava na newsletter