Ne propustite!

Izbor najnovijih priča i saveta za bezbrižnu svakodnevicu.

Sve ce biti u Redu | Triglav.rs

Ko to radi i tokom praznika?

Novogodišnji ukrasi, raskošna rasveta, lepe želje, vedra atmosfera i slobodni dani… A za koga su praznični dani – radni?

Praznici su dobra prilika da se odmori, za neke. Za neke druge da se provedu ili otputuju, odu u prirodu, posete bližnje ili u posetu prime drage ljude, pročitaju dobru knjigu, prošetaju ili pogledaju film. Neko praznike voli da provodi u bučnom društvu, neko u krugu porodice i s prijateljima, a neko sam sa sobom.

Bez obzira na to kako, gde i s kim provode praznike, većini zaposlenih dobro dođe mali predah od posla. Praznična pauza od školskih obaveza ne prija samo deci i nastavnicima nego i roditeljima. Slobodni dani prilika su za opuštanje i odmor od svakodnevnih radnih obaveza, revitalizaciju, obnavljanje energije, uživanje u prazničnom duhu, tradiciji i običajima povezanim s prazničnim periodom.

Ali, i tokom praznika, da bi sve funkcionisalo i bilo baš kako treba, mnogi rade: policajci, vatrogasci, prodavci, lekari i medicinsko osoblje, kuvari, konobari, tehničari, pevači, muzičari, zabavljači, vozači… Čitava armija ljudi i tokom praznika radi i savesno obavlja svoje radne zadatke.

Rade i lekari Medicinskog kontakt centra „Zdravstvena tačka“, koji su korisnicima na raspolaganju neprekidno tokom čitave godine, 24/7, pa i tokom prazničnih dana i noći. Oni su tu da:

  • zakažu pregled u medicinskoj ustanovi po izboru korisnika, a mogu i da pomognu u izboru;
  • daju stručni savet u slučaju pojave tegoba poput povišene telesne temperature, glavobolje, nesanice ili raznih vidova nelagodnosti, koje mogu da se jave i tokom prazničnog perioda;
  • pruže adekvatne informacije o lekovima, načinu doziranja, neželjenim efektima, kontraindikacijama;
  • daju savet pre putovanja o preporučenim lekovima, terapijama, neophodnim vakcinacijama;
  • pomognu u tumačenju medicinskih izveštaja i laboratorijskih analiza.

S lekarima Medicinskog kontakt centra „Zdravstvena tačka“, u slučaju potrebe, možete stupiti u kontakt putem kontakt forme na sajtu triglav.rs, mejla zdravstvenatacka@triglav.rs ili broja telefona koji se nalazi na poleđini vaše kartice Dobrovoljnog zdravstvenog osiguranja (0113404948).

Proverite dokle važi vaša polisa dobrovoljnog zdravstvenog osiguranja i sve će biti: u redu.

Ako planirate skijanje ili praznično putovanje na neku od evropskih ili svetskih destinacija, putujte bezbrižno uz „Triglav osiguranje”. Kupovinom polise putnog zdravstvenog osiguranja na e.Triglav ostvarujete 10 odsto popusta.

TEST BANNER

Ne propustite!

Izbor najnovijih priča i saveta za bezbrižnu svakodnevicu.

Prijava na newsletter