Ne propustite!

Izbor najnovijih priča i saveta za bezbrižnu svakodnevicu.

Sve ce biti u Redu | Triglav.rs

Otkrivamo vam najlepše destinacije zemalja Grupe Triglav: tri predloga za posetu Hrvatskoj

Hrvatska je puna znamenitosti, ipak leti ne smete propustiti posetu njenoj prelepoj obali.

Dugo smo ga čekali i sada je konačno došlo – vreme za odmor. Ako niste sasvim sigurni kuda biste išli, možda će vam pomoći naši saveti. Kao „Grupa Triglav”, mi smo kod kuće na najlepšim mogućim mestima. Zato smo zamolili naše kolege da s nama podele poznata i skrivena mesta svojih lepih zemalja i da nam predlože šta posetiti. Pogledajte šta nam je preporučeno u Hrvatskoj, gde posluje naše preduzeće „Triglav osiguranje”.

REPUBLIKA HRVATSKA

Broj stanovnika: 4,28 miliona

Glavni grad: Zagreb

Najbolji period za obilazak: od aprila do septembra

ŠTA OBIĆI?

Dubrovnik – najpoznatiji i najlepši grad primorja

Sa svojim gradskim zidinama i kulama, prekrasnom arhitekturom i crkvama, Dubrovnik je jedna od najpopularnijih destinacija u regiji. Posetite ga i vidite autentična mesta na kojima se snimala „Igra prestola”.

Naš savet je da obavezno posetite tvrđavu Sv. Ivana, unutar dubrovačkih gradskih zidina. Nalazi se na južnoj strani i njen glavni zadatak je bila odbrana gradske luke. Danas se u njoj nalaze Pomorski muzej i Akvarijum.

Preporučujemo i vožnju žičarom, koja vas za samo četiri minuta odveze do 405 metara nadmorske visine na brdu Srđ, s kog se pruža prekrasan pogled na grad.

Jedrenjem posetite hrvatska ostrva – veoma popularno i divno iskustvo pravog Mediterana

Jadransko more je dom stotinama ostrva i nudi odlične mogućnosti jedrenja. Ako plovite sami, na raspolaganju su vam mnoge mogućnosti; možete da istražite dalmatinska ostrva Šipan i Korčulu, koje krasi prelepa venecijanska arhitektura ili da se odlučite za Hvar, za koji kažu da je najsunčanije mesto u Evropi. Hvar ima i franjevački samostan i kulu s koje se pruža prekrasan pogled. Ova i mnoga druga ostrva možete videti i ako se odlučite za neku od brojnih ponuda organizovanog grupnog jedrenja.

Romantika na pustom ostrvu – manje poznatom i sasvim posebnom

Ako želite romantičan predah, posetite ostrvo Koločep koje se nalazi na samo 30 minuta od Dubrovnika. Sa 165 stanovnika i nula automobila, nudi mir i tišinu. „Kalamota Island Resort”, koji je jedini hotel na ostrvu, rezervisan je samo za parove.

Ugovorite online putno osiguranje i prepustite se neodoljivom šarmu hrvatske obale.

Izvor: Vse bo v redu.

TEST BANNER

Ne propustite!

Izbor najnovijih priča i saveta za bezbrižnu svakodnevicu.

Prijava na newsletter