Ne propustite!

Izbor najnovijih priča i saveta za bezbrižnu svakodnevicu.

Sve ce biti u Redu | Triglav.rs

Najbolje destinacije za medeni mesec

Pred vama je putovanje vašeg života?

Možete da se opredelite za rajske plaže, zvuk talasa u tropskim predelima ili da osetite puls evropskih gradova. Pogledajte neke od najpopularnijih destinacija za medeni mesec širom sveta, kao i na šta treba da obratite pažnju prilikom planiranja.

Medeni mesec u tropskim predelima

Bez sumnje, živopisna tropska ostrva Indijskog okeana sinonim su za raj na Zemlji. Ostrvske države, kao što su Sejšeli, Maldivi i Mauricijus, imaju prelepe plaže s belim peskom i kristalno čistim tirkiznim morem. Omogućavaju vam luksuz i da se razmazite, kao i da slobodno vreme provodite aktivno, dok se zaljubljujete u atmosferu i jedinstven prizor koji čine palme, pesak, sunce i more.

Iako mladenci ovo ne žele da čuju kada planiraju put na medeni mesec iz snova, iz raznih razloga može da dođe do nepredviđenih situacija – povreda ili bolesti. Zbog toga je bitno imati putno osiguranje.

Medeni mesec u Evropi

Stari kontinent nudi ponešto za svakoga i tokom svih godišnjih doba. U Evropi ćete naći spoj kulture, istorije, prirodnih lepota i raznovrsnih iskustava, bilo da tražite odmor, avanturu ili i jedno i drugo.

Vrhunske destinacije za mladence impresioniraju zadivljujućom arhitekturom, odličnom kuhinjom i ikoničnim, šarmantnim gradovima. Parovima ne treba posebno predstavljati gradove ljubavi – Pariz, Veneciju, Rim ili gradiće u italijanskim provincijama i grčka ostrva.

Jedna od prednosti putovanja na medeni mesec po Evropi jeste dobra povezanost. Niskobudžetne avio-kompanije, brzi vozovi i putevi zemlje i gradove Evrope čine pristupačnim.

Kako isplanirati medeni mesec na željenoj destinaciji

Mladenci biraju u skladu sa svojim preferencijama, kao i budžetom koji im je dostupan za putovanje. Sa ovim poslednjim lakše će se izboriti ako dobro i blagovremeno planiraju.

Zbog toga bi bilo dobro da se parovi prihvate organizacije svadbenog putovanja u inostranstvo najmanje pola godine unapred. Tako mogu da dobiju najbolje cene avio-karata i smeštaja.

Veoma je bitno proveriti validnost ličnih dokumenata, poput pasoša i viza. Takođe, saznajte možete li da koristite platne kartice za plaćanje u inostranstvu i razmislite kako da ih zaštitite od pronevere ili gubitka.

Kada se približi vreme polaska, treba obratiti pažnju na vremensku prognozu, spakovati se na odgovarajući način i upoznati s bezbednosnim preporukama. Mnoge destinacije za medeni mesec smatraju se bezbednim i punim ljubaznih ljudi, uzimajući u obzir lokalne običaje. Ali nije sve u našim rukama, ponekad se, mimo planova, umeša bolest ili povreda.

Zato je tu putno osiguranje  koje pruža finansijsku sigurnost u okviru ugovorene osiguravajuće sume za pokriće troškova u slučaju hitnog lečenja i transporta.

TEST BANNER

Ne propustite!

Izbor najnovijih priča i saveta za bezbrižnu svakodnevicu.

Prijava na newsletter