Ne propustite!

Izbor najnovijih priča i saveta za bezbrižnu svakodnevicu.

Sve ce biti u Redu | Triglav.rs

Kako i zašto da dodatno osiguram svoje dete

Tri opcije za bezbednost vašeg deteta.

Mala deca još nisu u stanju da pravilno procene moguće opasnosti, dok radoznalo istražuju svoju okolinu. Čak i oni nešto stariji mogu da se suoče sa nepredviđenim situacijama u vrtiću, školi ili kod kuće. Zato na vreme obezbedite adekvatno dodatno osiguranje. Na ovaj način će deca brzo dobiti lekarsku pomoć u slučaju povreda i oboljenja, a vi ćete bar donekle ublažiti finansijske posledice. Predstavljamo tri opcije.

1. Dobrovoljno zdravstveno osiguranje: Brzo i sa manje troškova do specijaliste

Dete se razboli ili povredi i treba da ga pregleda lekar specijalista. Tada vi kao roditelji nailazite na redove i liste čekanja u javnom zdravstvu. Možda ćete biti iznenađeni i neočekivanim dodatnim troškovima.

Porodično dobrovoljno zdravstveno osiguranje Vama i Vašoj deci omogućava brz pristup:

  • za ambulantne i jednodnevne intervencije,
  • ambulantnoj rehabilitaciji i
  • lekovima. 

Ukoliko imate polisu dobrovoljnog zdravstvenog osiguranja lekari Triglav medicinskog kontakt centra Zdravstvena tačka na raspolaganju su vam 24/7, da vam daju savet i pruže pomoć u vezi svakodnevnih tegoba, zakažu potreban pregled i protumače medicinske izveštaje i laboratorijske analize. Medicinski kontakt centar je tu da pomogne i u izboru lekara. Zakazivanje je jednostavno, putem telefona ili online forme, a pregledi se zakazuju u roku od 2 dana.

Vi i vaše dete moći ćete da posetite izabranog specijalistu, koji će postaviti odgovarajuću dijagnozu. Osiguravajuća kuća će platiti  troškove pregleda i pratećih dodatnih medicinskih usluga.

Uz brzu dijagnozu, roditelji i deca mogu brže da se vrate svakodnevnim aktivnostima.

2. Osiguranje Triglav dečje carstvo i dopunsko osiguranje dece od posledica nesrećnog slučaja

Glavni uzrok povreda dece i mladih do 30 godina su padovi i okliznuće. Međutim, može doći i do slučaja sa težim posledicama. Roditeljima zato preporučujemo da u mnoštvu ponuda osiguranja od posledica nezgode, za dete izaberu jednu od kombinacija u okviru osnovnog osiguranja Triglav dečje carstvo. Inače, Triglav dečje carstvo omogućava detetu da po isteku polise, stekne pravo na određena sredstva, čime sebi može priuštiti bolje školovanje i sigurniju budućnost.

Ako nesreća rezultira teškim invaliditetom za dete, prelomom ili je potreban boravak u bolnici, to direktno rezultira dodatnim finansijskim troškovima, koje možete nadomestiti osiguranim sumama iz dopunskog osiguranja dece od posledica nesrećnog slučaja.

Sve odgovore o životnom osiguranju možete pronaći u tekstu Životno osiguranje: Više informacija, manje dilema

3. Osiguranje od nezgode: Jer nezgoda nikad ne spava

Nezgode se kod dece i mladih dešavaju mnogo češće nego kod odraslih. Na sreću, u većini slučajeva reč je o lakšim povredama koje nemaju trajne posledice.

U vreme završetka tekućih školskih obaveza i priprema za nove, roditeljima, mladima i deci od 14. godine nudimo osiguranje od nezgode. Ovo osiguranje obuhvata posledice nezgoda (nepredviđeni i od volje osiguranika nezavistan događaj) koje se dešavaju u svakodnevnom životu, u zemlji ili inostranstvu, u slobodno vreme ili tokom sporta.

Izvor: Vse bo v redu.

TEST BANNER

Ne propustite!

Izbor najnovijih priča i saveta za bezbrižnu svakodnevicu.

Prijava na newsletter