Ne propustite!

Izbor najnovijih priča i saveta za bezbrižnu svakodnevicu.

Sve ce biti u Redu | Triglav.rs

Otkrivamo vam najlepše destinacije zemalja Grupe Triglav: tri predloga za posetu Srbiji

Srbija očarava posetioce svojom prelepom prirodom, dobrom hranom i gostoprimstvom.

Velika zemlja, mnogo različitih uticaja, bogata istorija, ukusna hrana i još mnogo toga. Zaposleni u „Triglav osiguranju a.d.o. Beograd”, kolegama iz „Grupe Triglav” pomažu da bolje upoznaju Srbiju. Glavni grad Beograd je srce zemlje, koje posetioce svakako ne ostavlja hladnim, ali su meštani odlučili da kolege upoznaju s malo manje poznatim, ali lepim mestima koja vredi posetiti u našoj zemlji.

REPUBLIKA SRBIJA

Broj stanovnika: 7,5 miliona
Glavni grad: Beograd

Najduža reka: Dunav, 588 km kroz Srbiju

ŠTA POSETITI?

Zlatibor

Poznati letnji i zimski turistički centar na visini od 700 do 1500 metara nalazi se u jugozapadnom delu Srbije, 238 kilometara od Beograda. Sa najvišim vrhovima Tornik (1.496 metara) i Čigota (1.422 metra), gostima pruža na raspolaganje brojne pešačke staze, a dva veštačka jezera dostupna su za sunčanje i kupanje tokom leta i za klizanje tokom zime. U blizini možete posetiti dva etno sela, Sirogojno i Gostilje, koja su definitivno vredna posete.

Vojvodina – Salaši

Salaši su sinonim za agroturizam u Vojvodini, koja se proteže severno od Beograda i može se pohvaliti bogatom i zanimljivom istorijom, lepom prirodom i prijatnom klimom. Reč salaš je tursko-mađarskog porekla i znači „zaštićeno mesto”, azil. Nomadski Mađari su imali svoje imanje, mesto gde su mogli privremeno da se nasele ili odsednu. Salaši su imanja s kućom, pratećim objektima i pripadajućim zemljištem, koja se obično nalaze daleko od naseljenih gradova. Danas postoje kao oaze mira u kojima gosti mogu da se opuste i uživaju u domaćoj hrani i piću. Pronađite svoje u Paliću, Novom Sadu ili Subotici.

Đavolja varoš

Đavolja varoš nalazi se na jugu Srbije, 89 kilometara jugozapadno od Niša. To je kamena formacija kula koja je nastala kao rezultat aktivne erozije. Obližnji hidrološki fenomeni povezani su s područjem Đavolje varoši. Jedna od njih je Đavolja voda, visokomineralizovan izvor za koji se kaže da leči, a drugo je Crveni izvor. Voda je crvene, a okolne formacije različitih boja, što toj oblasti daje poseban pečat. Đavolja varoš se neprekidno menja pod uticajem erozije – kule se formiraju, rastu, transformišu i nestaju, a ta promena se dešava vekovima.

Izvor: Vse bo v redu.

TEST BANNER

Ne propustite!

Izbor najnovijih priča i saveta za bezbrižnu svakodnevicu.

Prijava na newsletter