Ne propustite!

Izbor najnovijih priča i saveta za bezbrižnu svakodnevicu.

Sve ce biti u Redu | Triglav.rs

Iskoristite energiju proleća i osvežite dom

Pravo je vreme da se iskoristi energija koju nam donosi proleće. Uređenje doma u proleće može biti zabavno i osvežavajuće iskustvo i jedan od načina da se pokrenete.

Evo nekoliko saveta kako da organizujete sređivanje životnog prostora i osvežite ga:

  • Prolećno čišćenje

Počnite s temeljnim prolećnim čišćenjem. To uključuje usisavanje prašine sa svih površina, brisanje i pranje podova, čišćenje prozora i zavesa, kao i organizaciju ormana i fioka. Ovo će pomoći da se oslobodite nepotrebnih stvari i stvorite prostor za nove početke.

  • Osvetljenje

Iskoristite prirodno svetlo koliko god je moguće. Otvorite prozore i pustite svež vazduh da uđe. U proleće dani postaju duži, pa je važno da iskoristite svetlost na najbolji mogući način, a za večernje časove razmislite o dodavanju lampi i sijalica koje će stvoriti prijatnu atmosferu.

  • Promena dekoracije

Razmislite o promeni dekoracije u domu kako biste uneli prolećnu atmosferu. Dodavanje pastelnih nijansi, cvetnih detalja ili jarkih akcenata osvežiće prostor. Možete dodati nove jastučiće, prekrivače ili zavese kako biste stvorili prolećnu atmosferu.

  • Sobne biljke

Biljke su odličan način da unesete prirodu u svoj dom i osvežite prostor. Postavite sobne biljke u različite delove stana – dnevni boravak, kuhinju ili spavaću sobu. Osim što će doprineti estetici prostora, biljke poboljšavaju kvalitet vazduha i stvaraju prijatnu atmosferu, utiču na koncentraciju i smanjuju stres.

  • Organizacija terase ili balkona

Ako imate terasu ili balkon, proleće je idealno vreme da ga pretvorite u oazu za opuštanje. Razmislite o postavljanju baštenskog nameštaja, terasnih biljaka i dekorativnih detalja koji će stvoriti ugodan prostor za boravak na otvorenom.

  • Detalji

Sitnim detaljima dekorišite stolove i slobodne površine kako biste dodali prolećni šarm svom domu. Koristite cvetne aranžmane, sveže voće i ukrasne činije u bojama proleća, koje će oplemeniti prostor i doprineti atmosferi i druženju s porodicom i prijateljima.

Uživajte u uređenju svog doma, pobrinite se da bude siguran i osiguran i neka vam proleće donese puno radosti i svežine!

TEST BANNER

Ne propustite!

Izbor najnovijih priča i saveta za bezbrižnu svakodnevicu.

Prijava na newsletter