Ne propustite!

Izbor najnovijih priča i saveta za bezbrižnu svakodnevicu.

Sve ce biti u Redu | Triglav.rs

Kako osigurati stariji automobil?

Do koje starosti vozila još ima smisla sklapati kasko osiguranje?

Čak i ako je vaš automobil posle niza godina kao nov, stalno ste izloženi opasnostima na putu. Stoga pažljivo razmatranje cene osiguranja u poređenju sa troškovima koji mogu nastati u slučaju štete neće biti naodmet. Pored obaveznog osiguranja od automobilske odgovornosti, proverite koja osiguranja je preporučljivo sklopiti.

  • Osiguranje od auto-odgovornosti pokriva samo štetu prouzrokovanu drugim učesnicima u nesreći. Dakle, ako ste krivi za saobraćajnu nezgodu, troškove popravke sopstvenog vozila moraćete sami da platite.

  • Na nalepnici na zadnjem delu vašeg vozila piše da prevozite princa, pa bi bilo dobro da se uverite da je vaš prestolonaslednik dobro (o)siguran. Zato dopunskim osiguranjem osigurajte vozača i putnike od auto-nezgode.

  • Nikako ne smemo da izostavimo našu auto-asistenciju, kojom se uvek rado hvalimo, i to samo zato što to rade i naši korisnici. Ako odete od kuće i vaš verni čelični konj se na putu pokvari, a niko vam se ne javlja na mobilni jer ga zovete u tri ujutru – mi smo spremni 24 sata dnevno. Nama je jasno da se neki događaji ne mogu predvideti.

  • Kasko osiguranje – da ili ne, za vozilo u poznim godinama? Na to ne možemo da vam odgovorimo. Istina je da vozilo svake godine gubi vrednost, a troškovi popravke ostaju jednako visoki. 

Savetujemo vam da starost vozila i njegova vrednost ne budu jedini faktori koji utiču na izbor potrebnog osiguranja. Razmislite i o tome koliko vremena provodite u autu i ​​koliko kilometara vozite. Što ste duže na putu, posebno u većim gradovima, veća je verovatnoća da ćete doživeti nesreću. Isto tako, bitno je da li imate garažu i ne morate svaki dan da se borite za parking mesto na prenatrpanom parkingu. Ukoliko je odgovor da, vaše vozilo nije izloženo prirodnim nezgodama i oštećenjima tokom celog dana, a takođe je manje izloženo krađi.

Obavezno odvojite vreme i izaberite osiguranje koje je najpogodnije za vaš automobil. Na raspolaganju vam je i vaš Triglav zastupnik koga uvek možete kontaktirati za pomoć.

Tekst preuzet sa: Vse bo v redu.

TEST BANNER

Ne propustite!

Izbor najnovijih priča i saveta za bezbrižnu svakodnevicu.

Prijava na newsletter